luni, 10 august 2009

Turta dulce (Dumi)

Sirop zahar ars
- 1 pahar mare zahar
- 1/2 pahar apa rece
Se arde zaharul (nu prea tare, altfel devine amar) si se stinge cu apa rece. Se lasa la rece sa se dizolve tot zaharul.

Aluat
- untura: 1 lingura de lemn plina
- 1 pahar zahar
- 3 galbenusuri
- 1 lingurita amoniac nedizolvat
- 1 lingurita scortisoara pisata
- cuisoare pisate: 1 varf de cutit
- 1 kg - 1,5 kg faina
Se freaca untura cu zaharul, galbenusurile adaugate pe rand, amoniacul, scortisoara, cuisoarele, faina si cate putin din ziropul de zahar ars. Se framanta un aluat mai tare si se intind foi groase din care se taie romburi, patrate sau dreptunghiuri.
Tava neunsa.

Bezea
- 3 albusuri
- 300 g zahar pudra
Turtele calde se aseaza pe un platou si se ung cu albus batut cu zahar. Daca albusul este batut bine, se usuca imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu