marți, 4 august 2009

Fursecuri cu nuca

- 4 oua
- 150 g zahar
- 150 g nuca
- 200 g faina
- 1 praf de copt
- zahar vanilat
- coaja rasa de lamaie
- 1 lingura rom
- marmelada
- visine din dulceata

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga nuca macinata, praful de copt dizolvat in rom, zaharul vanilat si coaja de lamaie, iar la sfarsit albusurile batute spuma si faina putin cate putin. Se amesteca usor pana se formeaca o coca din care se intinde o foaie potrivit de groasa (1 cm). Jumatate din foaie se taie rondele cu un pahar de vin, cealalta cu un pahar de lichior. La rondelele mici se scoate mijlocul cu un degetar. Se coc 20-25 min intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina. Cand sunt gata se ung rondelele mici cu marmelada si se lipesc cu cele mari. Mijlocul scos se completeaza cu o boaba de visina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu